Guillem Vera Montiel,
Igualada 1970.

L'any 2002 inicia la seva experiència en l'arqueologia a través de l'empresa Atena 2000 d'Igualada realitzant excavacions a la comarca de l’Anoia (Masia Ibèrica ss. II-I ; Ermita romànica i poblat medieval; necròpolis paleocristiana s. V dC.; camp de sitges Ibèric ss. II-I).
L'any 2003 i 2004, intervé en la campanya d’excavació del Castell de Ciutadilla promoguda pel Consell Comarcal de l'Urgell.
L'any 2005 inicia la seva activitat a l’empresa Actium- Arqueologia i Patrimoni- de Mataró on realitza excavacions a diferents municipis de les comarques de Barcelona, Girona i Tarragona, intervenint en jaciments del neolític, l'edat del Bronze, Ibèrics, Romans, Paleocristians, medievals, època moderna i contemporània, juntament amb tasques de laboratori i de conservació-restauració.
Al 2006 fou guia de jaciment al refugi antiaeri de l'Estació a La Garriga (Barcelona) i en la inauguració del jaciment i centre d’interpretació “El camp de les lloses” de Tona (Barcelona), on realitzà també tasques de musealització.
L’any 2007 i 2008 estudia Conservació-Restauració de ceràmica arqueològica i moderna a l’Escola d’Arts i Oficis de la Diputació de Barcelona on intervé peces de la xarxa de Museus locals.

Eventualment ha realitzat intervencions de conservació-restauració de maquinària tèxtil industrial dels ss. XIX-XX de la col·lecció permanent del Museu d’Estampació de Premià de Mar (Barcelona), degut a l’experiència obtinguda durant onze anys en la seva professió de mecànic de manteniment industrial i manyà.